+BUS Utrechtse Heuvelrug

Uitstapjes voor 55+-ers van Deur tot Deur

Van u als bezoeker

Allereerst een verslag van onze oud-chauffeur Jack Kardolus.
Jack was sinds eind 2017 chauffeur bij de +BUS . Op een leuke en komische wijze heeft Jack zijn ervaringen / belevenissen met de +BUS beschreven tot begin 2020:  On the road  by Jack Kardolus


Verslagen van uitstapjes door deelnemers

Altijd gezellig marijke is attent en vriendelijk goede chauffeurs .gewoon een top dag
Annie Valk, april 2022

+BUS Strandrups Noordwijk
Donderdag 14 oktober vertrokken we rondom 10 uur naar Noordwijk met de plusbus. We waren met 7 dames. Het was een aardig stukje rijden, maar om half 12 waren we in Noordwijkerhout bij ” Arthur ” waar we lekker geluncht hebben. Ondertussen was de zon erin geslaagd om aardig tussen de wolken door te schijnen. Toen we om half 2 bij de Langvelderslag in Noordwijk aan kwamen stond de strandrups al klaar. We konden, met rollator en rolstoel op een plateau gaan staan en werden zo de strandrups in gelift. En daar gingen we. Over het strand, vlakbij de zee. Het was fantastisch!!! Halverwege werd er gestopt en konden we op het harde strand nog even wandelen en heerlijk uitwaaien. De vrijwilligers van de strandrups waren ook heel gezellig, lief en behulpzaam. We hebben genoten van zo’n, zee en strand en van het enthousiasme van iedereen. Om kwart voor 3 stapten we weer in “onze” plusbus. Rondom kwart voor 5 was ik thuis. Het was een heerlijke en gezellige dag geweest. Hartelijk dank, Fons en Emma, voor jullie hulp en geduld!!

Oktober 2021, Janet

+BUS stranduitje naar Kijkduin
Om kwart voor 9 werd ik opgehaald. In de bus zaten al 3 dames. Iedereen wordt altijd van harte welkom geheten, en evt. geholpen bij het instappen. We gingen nog naar Doorn, Leersum en Maarn.
Om kwart over 10 gingen we de snelweg op, richting Den Haag, Kijkduin. Het werd ondertussen steeds donkerder, de lucht trok helemaal dicht. Toen we op het strand aankwamen regende het een beetje, maar dat stelde niet veel voor. In het strandpaviljoen werden we hartelijk ontvangen door vrijwilligers van het Nationaal Ouderen fonds.
Er stond een bakkie koffie voor ons klaar met een lekker appelgebakje. Na de koffie mocht iedereen zelf weten wat men ging doen. Ik heb gevraagd of ik in zo’n strandrolstoel mocht om  naar de zee te komen, Dat was geen enkel probleem en ik heb heerlijk aan de rand van de zee gestaan, genoten van de zee.
Om kwart voor 1 moesten we weer terug en kregen we een lunch, bestaande uit een kop tomatensoep, een broodje kroket en een broodje kaas. Ondertussen was er een muzikant op de keyboard aan het spelen en zingen. Verschillende mensen hebben met een vrijwilliger van het NOF gedanst. Je zag de mensen genieten, ze straalden helemaal.
Na de lunch konden we, als we dat wilden, wederom met de rolstoel mee. Doordat er te weinig vrijwilligers waren van het NOF, was er minder gelegenheid om nog een keer met de rolstoel te rijden. Er waren 3 vrijwilligers niet op komen dagen. Dat was heel jammer, want de vrijwilligers die er waren hebben zich een slag in de rondte gewerkt, om alles en iedereen tevreden te houden. Om drie uur stapten we weer in “onze” bus. Gelukkig hebben we airco in de bus, want het was ondertussen goed warm geworden. We hebben nog rondgereden in Den Haag. Was leuk en interessant om te zien de combinatie van oude en nieuwe gebouwen. Sommige oude gebouwen hadden prachtige ornamenten boven de voordeur en de gevels waren ook erg mooi. Om half 5 was ik weer thuis. Zoals altijd was het een gezellige dag geweest. Hartelijk dank, vrijwilligers van de Plusbus. Jullie hebben ervoor gezorgd dat we een topdag hadden, ons geholpen waar dat nodig was. Kortom voor herhaling vatbaar!!!!
juli 2018 Janet

+BUS naar Avifauna
Vijf dames gingen mee met dit uitje en ook de stagiaire van Janet mocht mee. ’s Morgens leken de weersvoorspellingen in het westen van het land positief, maar helaas merkten we onderweg al dat het slechter weer aan het worden was. Indien nodig was er een plan B bedacht. Eenmaal bij Avifauna aangekomen zijn we eerst iets gaan eten om daarna het park in te gaan. Het was erg indrukwekkend en mooi om allerlei bijzondere vogels te zien. Helaas begon het op een gegeven moment hevig te onweren en te regenen, waardoor een paar dames erg nat weer in de bus stapten. Gelukkig had iedereen wel van de vogels genoten en kwamen we op tijd aan bij het volgende punt op het programma: een rondvaart door het Groene Hart. Alhoewel het nog steeds regende was het fijn om even te ontspannen en een beetje op te drogen. En natuurlijk om van de mooie omgeving te genieten! Na de rondvaart zijn we gaan lunchen in het restaurant bij Avifauna. Hier hebben we lekker gegeten en gezellig met elkaar kunnen kletsen. Na de lunch zijn we weer in de bus gestapt om weer terug naar huis te gaan. Uiteraard begon toen de zon te schijnen, maar dit drukte de pret niet. Het ijsje eten in Doorn werd overgeslagen, want in Doorn aangekomen, regende het weer.
Ondanks het weer was het een heel geslaagd en gezellig uitje van de +BUS!
Dank aan Fred en Maria, voor het begeleiden en chaufferen van de dames.
Annemarijn van Dalen, 4 VWO, UniC Utrecht in het kader van een maatschappelijke stage

+BUS naar Delft
“Ik was voor het eerst mee, naar de Porceleyne Fles in Delft. Het was een fantastische dag. Het plusbusproject is, dunkt mij, heel bijzonder. Alles is gericht op service aan de deelne(e)m(st)ers”
mevr. I.C.J, Driebergen: